Blogg Februari 2023

Torsdag den 8 februari 2023

Äntligen är alla korsord till Stora Korsordsboken ivägskickade till Lind & Co, korrade och klara.
Det är åtta egna bildkryss, och sedan har jag som vanligt satt fyra kryss till Agneta Bulér också.
Jag älskar att göra korsord, men det är alltid skönt när ett stort jobb är klart, man kan skicka fakturan och fortsätta med annat.
Just nu är det deckaren som ska bli färdig. Hur många gånger har jag tjatat om det egentligen? Men nu ÄR det inte mycket kvar alls, så till helgen ska den vara färdig. Har i dag passerat gränsen 50 000 ord och den ska bli 60 000 cirka, så … Puh! Jobba jobba. Kom i alla fall på en bra idé i dag – så himla roligt när det klickar till i hjärnan och plötsligt bara ”jamen, aha!”.
Samtidigt är det här den absolut sista boken om Wendela Vide. Jag vill sluta med flaggan i topp, och inte skriva vidare bara för att det är bekvämt att köra på med samma serie tills man stupar.
Sedan får vi se vad som händer i livet, och vad som ska skrivas härnäst.

Har för övrigt skaffat en ny stol och en fin liten pall att ha fötterna på, och ordnat en skrivhörna inne på kontoret.
I hyllorna närmast stolen står alla mina hästböcker – bara att sträcka ut en hand och ta en favorit, alltså.
Jag älskar verkligen mina gamla hästböcker såååå mycket – och köper dessutom fler hela tiden. Det finns fortfarande gamla hästböcker att få tag i på exempelvis antikvariat.net och Bokbörsen – för att inte tala om alla loppisar! Oftast försöker jag köpa sådana jag gillade som barn, fast lånade på bibblan eller av kompisar i stället för att äga själv. Dessutom gillar jag historien om Black Beauty av Anna Sewell och hittar jag en sådan raring, är lyckan komplett.

Men nu – arbeta på med dagens uppgifter!

/A