Om mig

Välkommen!
Vad roligt att just du har hittat hit. På den här hemsidan hittar du information om mina böcker och om mitt övriga frilansande som kommunikatör, frilansjournalist, korsordsmakare, grafisk designer och fotograf.

Här är jag med vår katt Scrollan. Eftersom hon ingår i personalen måste hon ibland ställa upp på bild, vilket hon tycker sisådär bra om.

Jag har arbetat som skribent sedan början av 1980-talet. Jag var bara 17 år, när bokförlaget B Wahlströms antog min första hästbok, som hette Mirre på ridläger.
Sedan dess har det blivit snart trettio titlar till – ungdomsböcker, barnböcker, faktaböcker och numera även vuxendeckare. Böckerna är utgivna på flera olika språk och förlag.

Förutom att jag jobbar som författare, är jag också frilansjournalist och kommunikatör, och arbetar bland annat för Agria & SKK Forskningsfond. Artiklarna handlar om de olika forskningsprojekt som fonden stödjer, främst inom hundforskning men också när det gäller andra sällskapsdjur.
Texterna publiceras som läsbara pdf:er på fondens hemsida och i tidningen Hundsport Special. Fonden har också en Facebooksida, där jag med lite ojämna mellanrum publicerar både egna och andras forskningsnyheter.

Sedan många år tillbaka arbetar jag också för Min Häst – den klassiska serietidningen för unga som gillar hästar. Intervjuer, faktaartiklar, quizzer, test – och ibland även seriemanus – Min Hästjobbet är roligt och alltid lika omväxlande!

En annan del av min verksamhet är korsordsmakande – främst till Lind & Cos Stora Korsordsboken och tidningen Kattliv.
Fotograferar också en del, och får jag chansen gillar jag att jobba med layout i InDesign – som är mitt absoluta favoritprogram! Har också erfarenhet av att fylla webbsidor med text (det där som kallas ”content” nuförtiden …), ta fram informationsmaterial – med mera.

Vill du veta mer om mitt liv som frilans?
Jag har ett aktivt Instagramkonto som heter forfattare_anna_sellberg (tidigare Guldfuxen_förlag).
Du kan också läsa min blogg här på sidan, under rubriken Bloggen i menyn till vänster.
Den gamla bloggen hittar du här – men den sidan uppdateras inte längre och kommer så småningom att försvinna.

Vill du lämna en hälsning eller fråga något?
I så fall rekommenderar jag att du använder mejl sellberg.uppsala@gmail.com, eller skickar ett PM på Instagram. Att rensa bort spam tar en massa tid, så jag har helt tagit bort kommentarsfunktionen från den här sidan.

Till sist: Har du ett kul frilansjobb på gång, som du tror att skulle passa mig?
Just nu är det proppfullt i almanackan – men hör gärna av dig ändå och berätta vad det handlar om. Är det tillräckligt intressant, kan jag köra med 27 timmars-dygn för att hinna med det också.

Hoppas vi hörs framöver!

Hejhå från Anna