Deckarna om Wendela Vide

I november 2023 kom den sjätte – och sista – delen i serien om veterinären Wendela Vide och hennes goda vän, polisen Annika Sandström.

Wendela Vide är veterinär, 30+ och singel. Efter uppbrottet från sin pojkvän i Skåne, har hon flyttat till en liten stad i Mellansverige för att jobba som distriktsveterinär. Här blir hon snart indragen i den första av flera mordgåtor, tillsammans med sin stallkompis och goda vän Annika Sandström, som är polis.

Böckerna om Wendela Vide är tänkta som hästböcker för vuxna samtidigt som de är mysiga feelgooddeckare. De utspelar sig i en småstad, och är tämligen snälla ur deckarsynpunkt. Jag tycker nämligen inte det är så intressant med strimlade människor och skvättande kroppsvätskor, utan vill hellre berätta en bra historia och bjuda på en stunds trivsam verklighetsflykt.

Du hittar böckerna hos Storytel, Bookbeat och Nextory – eller så laddar du hem appen Biblio och lyssnar gratis via ditt bibliotek. Då behöver du bara ha ett lånekort.

I maj 2020 utkom den första boken också som pocket.
Bibliotekstjänst recenserade den, och här kommer slutklämmen: Jag dras helt naturligt med i sommarmys och vardagslunk. Karaktärerna känns trovärdiga; poliserna är som hämtade ur en svensk kriminalserie och hästvänner ler säkert av igenkänning. Till slut kan mördaren vara vem som helst. En trevlig sommardeckare, alldeles lagom för hängmattan.Helhetsbetyg: 3. – Monica Wiksten Gideonsson.
Resten av recensionen finns att läsa i BTJ-häfte nummer 15/2020.
Vill du köpa pocketboken, har jag ett mindre antal böcker kvar här hemma.
De kostar 59 kronor + porto.
Om du vill att ditt bibliotek ska köpa in EN DÖD MAN, så be dem höra av sig till mig på mejl sellberg.uppsala@gmail.com. Du kan också låna den via fjärrlån från ett bibliotek på annan ort som har köpt in den.