Mina hästböcker

På mitt instagramkonto har jag en liten serie med mina gamla böcker.
Det som står där ska hamna här så småningom när jag har tid.

Mirre på ridläger och Mirre och Ankan tävlar var två av mina första tre böcker, och de kom ut 1983 och 1984 hos B Wahlströms bokförlag.
Boken om Guldfuxen kom ut 1984, även den i Silverhingsten. Jag hade alltså tre böcker antagna hos B Wahlströms innan jag gått ut gymnasiet, och är dem evigt tacksam för att de gav ut mina manus, skrivna med ungdomlig entusiasm och stor kärlek till hästboksgenren. Och den har jag sedan blivit trogen genom åren.
Guldfuxen har också getts ut av Stabenfeldts förlag, först i bokklubben Pollux (1999), sedan också i USA när det var på gång att bokklubben skulle lanseras också där. Tyvärr blev det inget av satsningen, men The Golden Chestnut gladde förhoppningsvis en hel massa hästälskande läsare också ”over there”.

Hästböcker utgivna i bokklubben Penny & Friends

Boken OVÄNNER I STALLET kom ut hos Stabenfeldts i bokklubben Penny & Friends hösten 2020, illustrerad av Marie Bolk. Den är en uppdaterad version av JENNY, MILLA OCH FIGARO, som ursprungligen gavs ut av B Wahlströms förlag 1991.

DEN LEDSNA PONNYN var en då nyskriven hästbok, när den kom ut i bokklubben Penny & Friends 2017. Illustrerade gjorde Sara Julin Ingelmark – Jullelin, och boken är en av de jag är absolut mest nöjd med!
Hösten 2016 gav Stabenfeldt ut Mia på ridläger på nytt i bokklubben Penny & Friends. Nu med nya illustratiioner i lite modernare stil, gjorda av Ulrica Dahlerot.