Välkommen!

Vad roligt att just du har hittat hit. På den här hemsidan hittar du information dels om mina böcker, dels om mitt övriga frilansande.

Här är jag med vår katt Scrollan. Eftersom hon ingår i personalen måste hon ibland ställa upp på bild, vilket hon tycker sisådär bra om.

Jag var bara 17 år, när bokförlaget B Wahlströms antog min första hästbok, som hette Mirre på ridläger.
Det var 1982, och sedan dess har det blivit snart trettio titlar till – ungdomsböcker, barnböcker, faktaböcker och numera även vuxendeckare. Böckerna är utgivna på många olika språk och flera förlag.

Förutom författare, är jag också frilansjournalist och kommunikatör.
Jag arbetar bland annat för Agria & SKK Forskningsfond. Mina texter handlar om de olika forskningsprojekt som fonden stödjer, främst inom hundforskning. De publiceras som läsbara pdf:er på fondens hemsida och i tidningen Hundsport Special. Fonden har också en Facebooksida, med både egna och andras forskningsnyheter.

Sedan många år tillbaka arbetar jag för Min Häst – den klassiska serietidningen för unga som gillar hästar. Intervjuer, faktaartiklar, quizzer, test – och ibland även seriemanus. Min Hästjobbet är roligt och alltid lika omväxlande!

En annan del av min verksamhet är korsordsmakande – främst till Lind & Cos Stora Korsordsboken och tidningen Kattliv.
Fotograferar också en del, och får jag chansen gillar jag att jobba med layout i InDesign – mitt absoluta favoritprogram! Har också erfarenhet av att fylla webbsidor med text (det där som kallas ”content” nuförtiden …), ta fram informationsmaterial – med mera.

Vill du följa mitt liv som frilans?
Jag har ett aktivt Instagramkonto som heter frilansskribent_anna_sellberg (tidigare Guldfuxen_förlag).
Du kan också läsa Bloggen i menyn till vänster.

Vill du lämna en hälsning eller fråga något?
Mejla till sellberg.uppsala@gmail.com – eller skicka ett PM på Instagram eller FB. Att rensa bort spam tar tid, så det finns ingen kommentarsfunktion på den här sidan.

Till sist: Har du ett frilansknäck på gång som du tror att skulle passa mig?
Just nu är det proppfullt i almanackan – men hör gärna av dig ändå och berätta vad det handlar om.
Är det tillräckligt intressant kan jag köra med 27 timmars-dygn för att hinna med.

Hoppas vi hörs framöver!

Hejhå från Anna