Om mig

Välkommen! Vad roligt att just du har hittat hit.
På den här hemsidan hittar du information om mina böcker och om mitt övriga frilansande som korsordsmakare, frilansjournalist och fotograf.

Här är jag med vår katt Scrollan.
Eftersom hon ingår i förlagets personal, måste hon ibland ställa upp på bild, vilket hon tycker sisådär bra om.

Jag har arbetat som skribent sedan början av 1980-talet. Jag var faktiskt bara 17 år när B Wahlströms antog min första hästbok, som hette Mirre på ridläger. Sedan dess har det blivit snart trettio böcker – ungdomsböcker, barnböcker, faktaböcker och nu på slutet även vuxendeckare.
Mina böcker utspelar sig alltid i hästvärlden, och det beror på att hästar är en stor del av mitt liv. I stallet och bland hästfolk finns dessutom alla ingredienser som behövs för att kunna skriva bra och spännande böcker.

För mig är skrivandet ett sätt att leva, och det är fantastiskt att få möjlighet att vara författare!
Att ha ett fritt och kreativt yrke, där fantasin är det viktigaste arbetsredskapet, är ett privilegium.
Att dessutom ha kontakt med små och stora läsare är grädden på moset.
Numera har jag också ett litet bokförlag som heter Guldfuxen. Mer om förlaget hittar du här: Guldfuxen förlag. Från början hade jag tänkt ge ut en del böcker på egen hand, men jag har insett att det är skriva jag främst vill göra, så det får vänta.

Vill du veta mer om hur mitt liv som författare ser ut?
Jag har ett aktivt Instagramkonto som heter forfattare_anna_sellberg (tidigare Guldfuxen_förlag).
Du kan också följa min (… tyvärr ofta ouppdaterade …) blogg: blogg.annasellberg.se.
Vill du lämna en hälsning eller fråga något? I så fall rekommenderar jag att du använder mejlen eller skickar ett PM på Facebook. Att rensa bort spam tar nämligen en massa onödig tid, så jag har helt tagit bort kommentarsfunktionen från den här sidan.

Hej från Anna