Om mig

Välkommen!
Vad roligt att just du har hittat hit. På den här hemsidan hittar du information om mina böcker och om mitt övriga frilansande som korsordsmakare, frilansjournalist och fotograf.

Här är jag med vår katt Scrollan.
Eftersom hon ingår i förlagets personal, måste hon ibland ställa upp på bild, vilket hon tycker sisådär bra om.

Jag har arbetat som skribent sedan början av 1980-talet. Jag var bara 17 år, när B Wahlströms antog min första hästbok, som hette Mirre på ridläger.
Sedan dess har det blivit snart trettio titlar till – ungdomsböcker, barnböcker, faktaböcker och numera även vuxendeckare.
Mina böcker utspelar sig oftast i hästvärlden och det beror på att hästar är en stor del av mitt liv.
I stallet och bland hästfolk finns också alla ingredienser som behövs för att kunna skriva spännande historier.

Förutom att jag jobbar som författare, är jag också frilansjournalist, med stor erfarenhet och ett brett kontaktnät.
Jag skriver om det mesta, men roligast är vetenskap och forskning. Att förklara komplicerade saker på ett enkelt och lättfattligt sätt – det är något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Och i mitt arbete som kommunikatör åt Agria och SKK Forskningsfond, har jag stora möjligheter att få göra just det.

Jag gör också korsord till förlaget Lind & Co och tidningen Kattliv. Fotograferar också en del, och får jag chansen gillar jag att jobba med layout i InDesign (som är mitt absoluta favoritprogram!). Har också erfarenhet av att fylla webbsidor med text, och arbeta med marknadsföring och mässor.

Vill du veta mer om mitt liv som frilans?
Jag har ett aktivt Instagramkonto som heter forfattare_anna_sellberg (tidigare Guldfuxen_förlag).
Du kan också läsa min (… tyvärr ofta ouppdaterade …) blogg: blogg.annasellberg.se.

Vill du lämna en hälsning eller fråga något?
I så fall rekommenderar jag att du använder mejl sellberg.uppsala@gmail.com, eller skickar ett PM på Facebook eller Instagram. Att rensa bort spam tar en massa onödig tid, så jag har tagit bort kommentarsfunktionen från den här sidan.

Hej från Anna