Deckarna om Wendela Vide

Omslaget till EN DÖD MAN, som kommer som pocket den 1 juni 2020.
Det är självklart gjort av formgivaren Emma Graves, som också gjort omslaget till ljudböckerna, utgivna av Lind & co.

Nu är det äntligen dags – den 1 juni 2020 kommer den första boken om veterinären Wendela Vide och hennes goda vän Annika Sandström ut som pocket på Guldfuxen förlag!

Wendela Vide är veterinär, 30+ och singel. Efter uppbrottet från sin pojkvän har hon flyttat till en liten stad i Mellansverige för att jobba som distriktsveterinär. Här blir hon snart indragen i en mordgåta tillsammans med sin stallkompis och goda vän Annika Sandström. En hästhandlare och tillika hoppryttare hittas mördad i sitt stall, och eftersom han levt ett minst sagt rörigt liv, leder spåren åt alla möjliga håll …

Böckerna om Wendela Vide är tänkta som ”hästböcker för vuxna”. De utspelar sig i stallmiljö, och är snälla ur deckarsynpunkt. Jag tycker nämligen inte det är så intressant med strimlade människor och skvättande kroppsvätskor, utan vill hellre berätta en bra historia och bjuda på en stunds trivsam verklighetsflykt.


Du hittar böckerna där ljudböcker finns: Storytel, Bookbeat och Nextory – eller så laddar du hem appen Biblio och lyssnar gratis via ditt bibliotek. Då behöver du bara ha ett lånekort.
Vill du köpa pocketboken, kommer den att finnas på Adlibris och Bokus, och som beställningsvara hos exempelvis Akademibokhandeln.
Om du vill att ditt bibliotek ska köpa in EN DÖD MAN när den kommer ut, så föreslå dem det. Du kan också låna den på fjärrlån från något annat bibliotek på annan ort.