Deckarna om Wendela Vide

Hittills har det kommit ut fyra deckare om veterinären Wendela Vide och polisen Annika Sandström, och i april 2022 kommer den femte: ETT TVÅ … DÖD! Historien utspelar sig i travvärlden, så det känns extra bra att den kommer ut veckan före Elitloppet.

Wendela Vide är veterinär, 30+ och singel. Efter uppbrottet från sin pojkvän i Skåne, har hon flyttat till en liten stad i Mellansverige för att jobba som distriktsveterinär. Här blir hon snart indragen i den första av flera mordgåtor, tillsammans med sin stallkompis och goda vän Annika Sandström.

Böckerna om Wendela Vide är tänkta som ”hästböcker för vuxna” och mysiga feelgooddeckare.
De utspelar sig i stallmiljö, och är snälla ur deckarsynpunkt. Jag tycker nämligen inte det är så intressant med strimlade människor och skvättande kroppsvätskor, utan vill hellre berätta en bra historia och bjuda på en stunds trivsam verklighetsflykt.

Du hittar böckerna där ljudböcker finns: Storytel, Bookbeat och Nextory – eller så laddar du hem appen Biblio och lyssnar gratis via ditt bibliotek. Då behöver du bara ha ett lånekort.

I maj 2020 utkom den första boken också som pocket. Bibliotekstjänst recenserade den, och här kommer slutklämmen: Jag dras helt naturligt med i sommarmys och vardagslunk. Karaktärerna känns trovärdiga; poliserna är som hämtade ur en svensk kriminalserie och hästvänner ler säkert av igenkänning. Till slut kan mördaren vara vem som helst. En trevlig sommardeckare, alldeles lagom för hängmattan.Helhetsbetyg: 3. – Monica Wiksten Gideonsson.
Resten av recensionen finns att läsa i BTJ-häfte nummer 15/2020.
Vill du köpa pocketboken, kommer den att finnas på Adlibris och Bokus, och som beställningsvara hos exempelvis Akademibokhandeln. Om du vill att ditt bibliotek ska köpa in EN DÖD MAN, så föreslå dem det. Du kan också låna den på fjärrlån från ett bibliotek på annan ort.