Seriemanus

Att skriva seriemanus är ett jätteroligt jobb, och något jag verkligen gillar att göra.

Under ett antal år i början av 1990-talet skrev jag serier till tidningarna Starlet och Min Häst. Framförallt till Starlet blev det massor av manus, och det var väldigt roligt att jobba med den tidningen – som tyvärr är nerlagd numera.
Mina hjältinnor var långt ifrån känsliga små våp – tvärtom handlade det ofta om starka, tuffa tjejer med glimten i ögat.
Så småningom såldes Semic till Egmont, och Starlet lades ner. I stället skrev jag en hel massa hästserier till Holco, ett förlag med säte i Holland som ger ut tidningen Penny. Numera är det samarbetet slut, och de senaste manusen jag skrev var till Min Häst. De publiceras i tidningen under 2015.

Mitt kanske mest udda jobb som seriemanusförfattare var att skriva en serie till 91:an. Den blev både ritad och publicerad, och jag är fortfarande väldigt stolt över det. Tyvärr blev det bara en serie, för det kändes inte riktigt som min grej att skriva om 91:an och 87:an.

Just nu har jag flera projekt på gång i serievärlden. Vi får se vad det leder till framöver!

Serierutorna här ovanför är ur serien "Thor och Tyra" som publicerades i Min Häst nr 1 2015, och det är Marie Bolk som tecknat.