Presentation

Hej och välkommen till min hemsida!

Jag har arbetat som frilansande författare och journalist sedan början av 1980-talet. Mina första hästböcker kom ut redan 1983 – alltså innan jag ens hade hunnit gå ut gymnasiet.
Sedan dess har det hunnit gå drygt 35 år, och jag har hela tiden haft glädjen att få fortsätta skriva och vara kreativ. Ett underbart yrke – med allt vad det innebär av sena nätter, flow i skrivandet, missade deadlines och fantastiska möten med entusiastiska läsare och uppdragsgivare.
Vill du läsa mer om mitt liv på tangentbordet, gå vidare till min blogg, som du hittar här: blogg.annasellberg.se.
Vill du skicka ett mejl är adressen: sellberg.uppsala@gmail.com.

Några korta fakta:
* Bor i Uppsala sedan 1984, har sambo och två söner, en utflugen och en hemma. Familjen består också av fyra katter, en hund och en häst.
* Har frilansat sedan 1 september 1987 då jag startade min firma Alfa Reportage

Mitt yrkesliv är en brokig historia, men hittills har det blivit …
* 23 böcker för barn, ungdomar och vuxna
* Massor av korsord och andra klurigheter
* Informatörsjobb – arbetar på frilansbasis för Uppsalaföretaget Cenvigo som säljer digitaliserade lösningar för äldrevård
* Seriemanus till bland annat Min Häst, Penny och Starlet (den sistnämnda är numera nedlagd)
* Artiklar för en mängd olika tidningar – senast Härliga Hund
* Översättningar: åtta ungdomsböcker och en faktabok till B Wahlströms bokförlag, plus att jag under många år översatte tidningarna Wendy och Penny till samma förlag

En pdf med alla fakta vad gäller ovanstående finns här nedan.

PS. Förutom alla mina andra jobb, så kör jag också stadsbuss på timmar hos företaget Gamla Uppsala buss. Dels för man inte kan leva på att vara författare – dels för att det är så himla kul att göra något helt annat än sitta hemma vid datorn ibland! Och så tänker man så bra, när man sitter bakom ratten sena kvällar, och glider fram längs Uppsalas gator.