Korsord och annat pyssel

Behöver du ett korsord? I så fall har du hamnat på rätt ställe!

Sedan ett antal år tillbaka arbetar jag som professionell korsordsmakare. Jag gör alla typer av kryss, ordflätor, krypton med mera, för såväl barn som vuxna.
Du får det färdiga korsordet som en tryckfärdig pdf, färdigt att använda där du vill ha det – i korsordsmagasinet, personaltidningen, annonsbladet eller i broschyren på mässan.
Du kan också få ett riktigt stort korsord, som exempelvis täcker en vägg i en monter eller ett störrre bord. Det är ett bra sätt att locka folk, och mycket populärt!

Priset för korsorden varierar, så hör av dig om du är intresserad så kan vi säkert komma överens. Mellan tummen och pekfingret kostar ett medelsvårt A4-korsord på cirka 17x20 rutor, omkring 2 900 kronor inklusive moms och bildkostnad med moms.
Om det är återkommande uppdrag blir priset lägre, eftersom jag då bara behöver göra grundjobbet med att lägga upp en mall för korsordet första gången. Annat som påverkar priset är om du själv bidrar med den bild eller de bilder som ska användas.

Vill du lösa ett av mina korsord? Här får du chansen!
Klicka på korsordet nedan, så hamnar du på en pdf, som bara är att skriva ut. Lycka till!

Lösningen hittar du längst ner på sidan.

Jag gör också korsord för den som vill ge bort ett korsord i present – läs mer här:

Förutom korsord blir det också en hel del annat pyssel.
Kan du lösa den här rebusen, till exempel? Svaret hittar du längst ner på sidan, tillsammans med lösningen på korsordet.
Det är min lillasyster Åsa som gjort teckningarna.

 


Stora Korsordsboken

En gång per år gör jag en korsordsbok till Lind & co – Stora Korsordsboken.
I år (2015) är det tredje gången Korsordboken kommer ut.
De konstruktörer som medverkar i Stora Korsordsboken har sammanlagt kreerat närmare 80 kryss om allt från katter till karuseller. Själv har jag både bidragit med korsord, samt gjort layouten för inlagan. Jag har också satt om en del kryss till de konstruktörer som inte arbetar i Indesign.
Stora Korsordsboken finns snart i en bokhandel nära dig!

 

De tre korsordsböckerna från 2013, 2014 och 2015.

Vill du besöka bokförlaget Lind & co så klicka på böckerna ovan!
Jag gillar deras utgivning jättemycket – inte minst för att de just nu ger ut alla Marguerite Duras böcker i nytryck.
Hon är väl värd att läsa – om och om igen!


 

Bland mina uppdragsgivare finns också Bonniers korsordstidningar Buslätta samt Knep och Knåp. Det är en svår konst att göra korsord som både är lätta och samtidigt lite kluriga. Att sätta dit en massa konstiga ord eller namn på underliga platser i världens utkant för att krångla till det för lösaren – det är inte sådant som gör ett korsord bra. Tvärtom! Det gäller att variera sig, men på ett vettigt sätt.
Lösaren ska känna sig smart när hen har löst ett av mina kryss!

 

Klickar du på tidningarna så hamnar du på Boniers kryssida på nätet!


 

För ett par år sedan var jag med och startade upp Sveriges Korsordsmakare – en intresseförening för korsordsmakare. Jag är inte längre med i föreningen, men vill ändå slå ett slag för den!


 

Lösning på rebusen: Fiskpinnar kan inte simma