Hjördis boklåda
I dag är det betydligt lättare att ge ut böcker än det var för tjugo-trettio år sedan. Och därför har jag bestämt att starta ett eget litet förlag: Hjördis boklåda!

Under hösten kommer de första av titlarna att komma ut: det blir kanske en helt nyskriven hästbok, en faktabok samt en e-boksversion av Sara och fullblodsmysteriet. Vi får se!
Egentligen hade jag tänkt börja med att ge ut min gamla fina bok Guldfuxen igen. Därför började jag knacka in den på datorn, för att göra den digital.
Men jag hann inte långt förrän frågan dök upp: hur mycket ska man förändra och hur påverkar det boken som sådan?
När jag skrev Guldfuxen vintern 1982-83, så fanns det ju varken mobiltelefoner, internet eller facebook. Ska jag låtsas som om det fortfarande är 1983 – eller skriva om den så den blir mer modern? Och hur mycket ska jag i så fall skriva om? Blir det för mycket är det ju nästan enklare att skriva en helt ny bok ...
Än så länge har jag bara kommit fram till att jag nog bör stryka det som känns mest gammalmodigt , som att gubben som har ridskolan kallas för "farbror". Det finns väl ingen man i 60-årsåldern i dag som vill bli kallad det, nu när 60 är det nya 40, eller hur?
Samtidigt är mycket sig fortfarande likt i hästvärlden, trots att tre decennier har gått. Kanske är det också det som gör att de som läser Guldfuxen i dag fortfarande känner igen sig i den?

Min lillasyster Åsa har tecknat en logo för Hjördis boklåda. Hjördis är ett litet svart russ som bor i Järlåsa, och hon ser ut precis så här!