Pysselböcker

Pyssel, korsord, ordflätor, tipsfrågor, finn-fem-fel, leta pusselbitar, svara på frågor ... Vad skulle jag ta mig till på med alla de där andra idéerna - de där som bara poppar upp i huvudet innan det är dags att somna på kvällarna? Jo, göra pysselböcker förstås!

Den första boken hette Pennys Pysselbok  och kom ut 2002 och sedan kom Läslusens Lilla Pysselbok år 2004. 
Den senaste är Handbok för lata sommardagar, som kom ut sommaren 2005. Från början hette den "Lilla Solskensboken", men min redaktör Lovisa och jag skippade snabbt den titeln ... *s* .... Inte riktigt min stil, liksom!

En av de roligaste sakerna med pysselböckerna är samarbetet med formgivarna. Pennys Pysselbok är gjord av Elisabet, och Läslusens Pysselbok av Anki som har företaget Tant Orange. Hennes hemsida  hittar du här!
Ett manus är ju från början bara en massa ord på skärmen - men med hjälp av formgivarna förvandlas det sedan till något alldeles eget.
Både Anki och Elisabet har en suverän känsla för form, färg och uttryck och eftersom vi också samarbetat när det gäller tidningarna Wendy och Penny, så har vi kamperat ihop ganska många år vid det här laget!

Handbok för lata sommardagar är inte gjord av  Elisabeth eller Anki, utan av en tredje formgivare som också är jätteduktig. Hon har gett boken en riktigt "somrig" stil - ja, man kan nästan känna hur tuggummibubblan på framsidan doftar så där som jordgubbsbugg gör! 

Uppdatering december 2006:
Just nu är en alldeles ny bok på väg ut i bokhandeln . Den heter "Kär kär kär" och börjar säljas i januari 2007. Det är en liten bok om kärlek, känslor och kyssar - och tänkt som en bok att ge i present någon du tycker om, kanske på Alla Hjärtans Dag?!